Ingrediënten
- 2 makrelen of 2 pakjes makreelfilet
- Komkommer
- 3 Augurken
- 2 gekookte eieren
- Half bosje peterselie
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- Gemengde sla
Bereidingswijze
- Pluk de gerookte makreel zorgvuldig en doe het vlees in een kom.
- Snij de rode ui, komkommer, gekookte ei en de augurk in stukjes en meng deze met de crème fraîche en mayonaise tot een geheel. voeg daarna het makreel vlees toe.
- Doe de gemengde sla in een kom en voeg de makreelsalade hier aan toe, maak het op smaak met wat zout en peper en een beetje citroensap.
- Snij de peterselie fijn en strooi dit over de salade. Eetsmakelijk!
Tip: lekker met een geroosterd broodje
Ingrediënten
- Gerookte palingfilet
- 2 dl teriyaki-saus
- 1 el zonnebloemolie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gemberpoeder
- Houten/ aluminium spies
Bereidingswijze
- Snij de knoflook en sjalot fijn en fruit deze zachtjes met wat zonnebloemolie in de koekenpan
- Blus het vervolgens af met de teriyaki-saus en laat dit even inkoken met de gemberpoeder
- Snij de paling in mooie stukjes van ca. 5 cm en verwarm deze even mee in de saus, let er op, de saus mag niet meer koken
- Vervolgens rijg je de stukjes paling op de spies en leg je deze op een schaal, het overige saus verdeel je over de spiezen die je hebt gemaakt. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 1 ui ( fijn gesneden )
- 1 teen knoflook ( geperst )
- 600 gram verse spinazie
- Halve citroen ( geperst )
- Bakje 185 gram Philadelphia Roomkaas kruiden
- Warm gerookte zalm a 200/ 300 gram
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking
- Verhit de koekenpan met wat olijfolie en fruit hier de knoflook met de ui in. Vervolgens die je de spinazie er bij en laat je dit 5 minuten meebakken ( belangrijk roer tussentijds door )
- Voeg de Philadelphia en citroensap toe en verwarm dit even mee, breng eventueel nog even op smaak met zout en peper
- Roer de pasta en de warm gerookte zalm door het spinaziemengsel. Eetsmakelijk!