Ingrediënten

  • 2 makrelen of 2 pakjes makreelfilet
  • Komkommer
  • 3 Augurken
  • 2 gekookte eieren
  • Half bosje peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • Gemengde sla

Bereidingswijze

  1. Pluk de gerookte makreel zorgvuldig en doe het vlees in een kom.
  2. Snij de rode ui, komkommer, gekookte ei en de augurk in stukjes en meng deze met de crème fraîche en mayonaise tot een geheel. voeg daarna het makreel vlees toe.
  3. Doe de gemengde sla in een kom en voeg de makreelsalade hier aan toe, maak het op smaak met wat zout en peper en een beetje citroensap.
  4. Snij de peterselie fijn en strooi dit over de salade. Eetsmakelijk!

Tip: lekker met een geroosterd broodje

Ingrediënten

  • Gerookte palingfilet
  • 2 dl teriyaki-saus
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • Houten/ aluminium spies

Bereidingswijze

  1. Snij de knoflook en sjalot fijn en fruit deze zachtjes met wat zonnebloemolie in de koekenpan
  2. Blus het vervolgens af met de teriyaki-saus en laat dit even inkoken met de gemberpoeder
  3. Snij de paling in mooie stukjes van ca. 5 cm en verwarm deze even mee in de saus, let er op, de saus mag niet meer koken
  4. Vervolgens rijg je de stukjes paling op de spies en leg je deze op een schaal, het overige saus verdeel je over de spiezen die je hebt gemaakt. Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 ui ( fijn gesneden )
  • 1 teen knoflook ( geperst )
  • 600 gram verse spinazie
  • Halve citroen ( geperst )
  • Bakje 185 gram Philadelphia Roomkaas kruiden
  • Warm gerookte zalm a 200/ 300 gram
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking
  2. Verhit de koekenpan met wat olijfolie en fruit hier de knoflook met de ui in. Vervolgens die je de spinazie er bij en laat je dit 5 minuten meebakken ( belangrijk roer tussentijds door )
  3. Voeg de Philadelphia en citroensap toe en verwarm dit even mee, breng eventueel nog even op smaak met zout en peper
  4. Roer de pasta en de warm gerookte zalm door het spinaziemengsel. Eetsmakelijk!