Hoeveel vis heb ik per persoon nodig?

Met regelmaat krijgen wij de vraag van de consument hoeveel vis er per persoon nodig is.

Het scheelt natuurlijk veel of je bijvoorbeeld een stukje zalm gaat bakken in de pan of gerookte zalmfilet koopt voor in de avond bij de borrel. Om onze klanten wat op weg te helpen, hebben wij onderstaand een overzicht gemaakt:

  • Hele vis: 200-250 gram per persoon (bijvoorbeeld: hele makreel, hele forel)
  • Moten: 150-200 gram per persoon (bijvoorbeeld: zalmmoten, bakpaling mootjes)
  • Filet: 150-200 gram per persoon (bijvoorbeeld: zalmfilet, kabeljauwfilet)
  • Garnalen: 125-150 gram per persoon (bijvoorbeeld: Black Tiger garnalen)
  • Gerookte filet: 50-100 gram per persoon (bijvoorbeeld: gerookte palingfilet, gerookte zalmfilet)

Als u vragen of advies nodig heeft hoeveel vis er per persoon nodig is, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.